In welk seizoen laat ik het beste een zwembad plaatsen?

Warme zomerdagen zijn ideaal om baantjes te trekken of heerlijk te zonnebaden in je tuin.

Maar voor je een bommetje doet of elegant in je zwembad duikt, is het ook aangeraden om even stil te staan bij de planning van de plaatsing.

Een zwembad laten plaatsen is namelijk niet altijd even opportuun. Ontdek hieronder alle aandachtspunten: van weersomstandigheden tot wachttijden.

De plaatsing van je zwembad: hou rekening met het grondwaterpeil

Wil je een zwembad laten plaatsen? Daarbij horen de nodige grond- en drainagewerken. Maar alleen als de grond zo droog mogelijk is. Een laag grondwaterpeil zorgt ervoor dat de graafwerken in je tuin sneller vooruitgaan. Zo bespaar je werkuren.

Het grondwaterpeil ligt gewoonlijk lager in de winter dan in de zomer, maar het hangt ook af van bijkomende factoren zoals nabijgelegen rivieren, beekjes of andere waterbronnen. Regenval speelt ook een belangrijke rol in het niveau van het grondwater.

Waarom het najaar dé periode is om je zwembad te laten plaatsen

De beste periode om je zwembad te laten plaatsen? In de herfst en winter kan je het best je zwembadconcept laten uitvoeren. En wel hierom:

  • In het najaar is de waterstand het laagst.

  • Deze periode is ook ideaal om te zaaien of grasmatten te plaatsen, zodat je tuin in prima staat is voor het komende seizoen.

  • Je bent alvast goed voorbereid op het volgende zwemseizoen, zeker nu de temperaturen in de lente al snel heel aangenaam zijn.

  • Je vermijdt wachttijden die vaak oplopen tijdens het zomerseizoen.

JDS Pools Zwembad00215

Een zwembad laten plaatsen? Zo lang duurt het!

Bij JDS Pools kies je tussen een Flexline-zwembad of eentje van LPW Pools. Het zijn beide monoblokzwembaden: het Flexline-gamma is modulair qua formaat, een LPW-bad heeft vaste afmetingen.

Elk merk biedt meerdere modellen aan voor elke budgetklasse. Op zoek naar je droomzwembad? Zo gaan we te werk:

  1. Kom langs in onze showroom of plan een huisbezoek in.

  2. Je krijgt van ons een offerte met een of meerdere voorstellen.

  3. Als je akkoord gaat met de offerte, leggen we alle data vast. Zo komt onze werfleider op locatie om eventueel het grondwaterpeil te meten en de nodige grondwerken uit te voeren.

  4. Het zwembad wordt vervolgens in een dag geplaatst. De boordstenen en/of het terras volgen in de daaropvolgende week.

  5. Wanneer je voor een zwembadrolluik koos, wordt deze ook in diezelfde week geplaatst. Daarna wordt het zwembad aangesloten op de voorzieningen en krijg je nog een technische briefing.

  6. Heb je achteraf nog vragen of nood aan informatie? Ons serviceteam staat steeds tot jouw beschikking.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Een vraag over onze verschillende zwembaden? Of kom je graag de mogelijkheden bekijken in onze showroom? Onze zwembadexperts helpen je graag in je zoektocht. Contacteer ons voor advies op maat.

Akkoord