Wat zijn de voordelen van een monoblock zwembad?

Geen betere manier om je tijd door te brengen als in je eigen zwembad. Tijdens warme zomerdagen vind je meteen verfrissing, en bovendien biedt een mooi afgewerkt zwembad een enorme meerwaarde aan de uitstraling van je tuin. Maar je vraagt je waarschijnlijk af: voor welk soort zwembad kies ik? Monoblock zwembaden - of kortweg monopools - worden steeds populairder, en terecht! In dit artikel sommen we alle voordelen van monoblock zwembaden voor je op.

Wat is een monoblock zwembad?

Laten we bij het begin beginnen: wat is een monoblock zwembad?

De kuip van een monoblock zwembad wordt - in tegenstelling tot bouwkundige zwembaden - vooraf gefabriceerd. Daarna wordt het in zijn geheel afgeleverd en meteen geplaatst. De materialen voor een monoblock zwembad zijn uiteenlopend, gaande van polyester en vinylester tot inox, polypropyleen en keramiek.

Tegenover een monoblock zwembad staat het klassieke bouwkundige zwembad dat wordt opgebouwd uit beton of isomo-blokken, gevuld met beton. Dit soort zwembaden moet ter plaatse opgebouwd worden. Daarbij zijn de weersomstandigheden erg bepalend. De plaatsingstijd is kortom veel langer: van enkele weken tot enkele maanden.


Dat brengt ons meteen bij het eerste voordeel van monopools:

Een monoblock zwembad wordt snel geplaatst

Omdat het zwembad al op voorhand wordt vervaardigd, kost de installatie erg weinig tijd. In normale omstandigheden is dat binnen de week gebeurd. Vergelijk dat met een betonnen zwembad, waarbij het minstens 4 tot 8 weken kan duren vooraleer je zwembad klaar is om in gebruik te nemen.

De plaatsing verloopt netjes

Bij een bouwkundig zwembad is het best mogelijk dat je tuin er als een werf gaat uitzien. Het beton moet gegoten worden en vervolgens afgewerkt, en daar komt heel wat mankracht en materiaal bij te pas. Omdat een monoblock zwembad snel en in één stuk wordt geplaatst loop je minder risico op beschadiging van beplanting of gazon en ziet je tuin er niet uit als een bouwwerf!

Monoblock zwembaden zijn optimaal geïsoleerd

Je wilt natuurlijk je zwembad zo zuinig mogelijk gebruiken. Monoblock zwembaden hebben de afgelopen jaren een enorme verbetering doorgemaakt. De materialen zijn beter geworden waardoor ze op vlak van isolatie zeker niet moeten onderdoen voor de ‘traditionele’ zwembaden.

Monopools kunnen geïsoleerd worden met behulp van een honingraatstructuur, of andere superisolerende materialen. Daarom zien we de dat de meeste monopools tegenwoordig beter zijn geïsoleerd dan de bouwkundige variant.

JDS Pools Zwembad00040

De afwerking is volledig zoals jij het wilt

Het is niet omdat de kuip van een monoblock zwembad al vooraf is gemaakt, dat jij niet kan kiezen hoe je zwembad er uiteindelijk zal uitzien! Je hebt ruime keuze aan materialen, afwerkingen en accessoires zodat je zwembad zeker en vast de eyecatcher van je tuin wordt.

Een monoblock zwembad ziet er mooi uit

In tegenstelling tot een betonnen zwembad heeft een monoblock zwembad geen plooien. De wanden zijn volledig glad, en dat maakt het onderhoud een stuk gemakkelijker. Monopools zijn dus zeer strak en net afgewerkt.

Het onderhoud is eenvoudig

Dankzij de gladde wanden is een monoblock zwembad makkelijk in onderhoud. We hebben een paar bovendien een paar onderhoudtips die het je nog gemakkelijker zullen maken!

Meer lezen over het onderhoud van monopools

Zo zie je maar: een monoblock zwembad heeft tal van voordelen. Het is dus zeker het overwegen waard wanneer je op zoek bent naar jouw droomzwembad.

Vragen over jouw monoblock zwembad?

Benieuwd hoe jouw droomzwembad er kan uitzien, of heb je een vraag voor ons? We staan je graag met raad en daad bij! Neem contact op en je krijgt zo snel mogelijk een antwoord terug!

Akkoord