Hoe heb ik altijd helder water in mijn zwembad?

Om je water zo helder mogelijk te krijgen, is een automatische waterbehandeling voor je zwembad een noodzaak. Het is gemakkelijk te gebruiken, bespaart je een hele hoop tijd en moeite, en draagt bij aan je comfort.

Hoe werkt een automatisch waterbehandelingssysteem?

De pH- en chloorwaarden van je zwembadwater zijn de sleutel tot heerlijk zwemgenot en een optimale hygiëne.

De juiste pH-waarde of zuurtegraad staat in voor een schoon en helder zwembad. Die bedraagt tussen de 7,2 en 7,6. Ook chloor desinfecteert je zwembadwater. De ideale concentratie van chloor ligt tussen de 1 en 3 delen per miljoen (ppm). Het is van essentieel belang dat de pH- en chloorwaarden zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd. Zijn de waarden verstoord? Dan doet de chloor z’n werk niet.

Onze automatische doseerpompen werken erg accuraat. Ze berekenen zelf de doseersnelheden en de hoeveelheid pH en chloor. Minder product nodig? Dan werkt het doseerapparaat langzamer.

Zelf ingrijpen? Alles kan op de display in de technische ruimte worden afgelezen. Dankzij de touchscreeninterface kan je je zwembadwaarden volledig regelen indien nodig.

Helder water jds pools

Wat doet een hydrolysetoestel?

Wat is hydrolyse? Een hydrolysetoestel gebruikt zout om je zwembadwater op peil te houden. Door een chemische reactie verandert het zout in chloor. Er komen echter geen chemicaliën bij kijken. Een prima alternatief voor chloorpompen als je niet houdt van die typische geur.

Een groot voordeel naast de complete ontzorging? Er is maar een kleine hoeveelheid zout per zwembadseizoen nodig.

4 tips voor extra helder zwembadwater

Wat je verder zelf kan doen?

  1. Heb je een zandfilter? Voer dan wekelijks minstens één keer een backwash uit. Zo spoel je het vuile water weg uit de zandfilter in de tegenovergestelde richting.

  2. Vul het zwembad nooit met regenwater of onthard water. Enkel leidingwater is geschikt als zwembadwater.

  3. Laat je zwembad twee keer per jaar reinigen door een ervaren zwembadexpert. Dat kan best bij het zomer- en winterklaar maken van je zwembad. Tijdens dit onderhoud worden onder andere alle instellingen gecheckt, sonden uitgelezen en gekalibreerd en filtertijden aangepast. Dat scheelt een hoop kopzorgen en voorkomt dat je kosten hoog oplopen.

  4. Investeer in een automatische zwembadreiniger. Een robotstofzuiger neemt alle vuildeeltjes uit je zwembadwater op 1 à 2 uur tijd. Hoeveel je dat doet, hangt af van hoe intensief je je zwembad gebruikt. Een wekelijkse stofzuigbeurt is een goed gemiddelde.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Een vraag over onze verschillende zwembaden? Of kom je graag de mogelijkheden bekijken in onze showroom? Onze zwembadexperts helpen je graag in je zoektocht. Contacteer ons voor advies op maat.

Akkoord