Hoeveel kost een monoblokzwembad?

Droom je van een monoblokzwembad in je tuin? Dan zijn er een aantal factoren die het kostenplaatje beïnvloeden. Veel hangt natuurlijk af van jouw verwachtingen en wensen. Benieuwd welke toevoegingen bijdragen aan de eindprijs? Wij zetten de belangrijkste overwegingen even op een rijtje.

1. Afmetingen

Wil je een kleine zwemspa voor je stadstuin? Of een ruim zwembad waar je ongestoord baantjes in zwemt? De grootte van je zwembad speelt een grote rol in de prijs. De mogelijkheden qua kuipgrootte hangen ook af van de fabrikant.

De modellen van LPW Pools zijn beschikbaar in meer dan 10 verschillende modellen, dus voor ieder wat wils. Maar wil je echt een zwembad op maat? Met Flexline bepaal je volledig zelf het design van je zwembad.

JDS Pools Zwembad00227

2. Materiaalkeuze

Monoblokzwembaden komen in verschillende materialen: van polyester tot polypropyleen. Belangrijk is om enkele afwegingen te maken. Zo zijn sommige materialen minder goed bestand tegen osmose en zijn ze sneller onderhevig aan slijtage.

Bekijk daarom ook zeker het garantiebeleid van de fabrikant. Op de zwembadkuipen van LPW Pools krijg je bijvoorbeeld een levenslange garantie op de waterdichtheid van de kuip en tegen osmose.

JDS Pools Zwembad00076

3. Afwerking

De zwembadbouwer die je kiest, beïnvloedt enerzijds het prijskaartje, maar ook de afwerking van je installatie. Er zijn zwembadinstallateurs die goedkopere oplossingen aanbieden, maar dan krijg je uiteraard waar je voor betaalt.

Bij JDS is de technische installatie met zorg afgewerkt en alle bedrading wordt netjes in een kabelgoot weggewerkt. Dat resulteert in een verfijnde afwerking. Die installatie, die volledig verborgen is, is ons visitekaartje. Onze focus ligt dan ook op een hoogwaardige afwerking en kwaliteitsvolle accessoires.

Is een granieten tegel een goede keuze voor jouw zwembaddroom? Of wil je graag een keramische tegel die naadloos aansluit op je terras? We denken graag met je mee!

JDS Pools Zwembad00048

4. Zwembadafdekking

Wil je besparen op een zwembadafdekking? Dan is een zeil de goedkoopste oplossing. Een zwembadrolluik is van een andere prijsklasse. Maar weet wel dat deze feature je in de toekomst aardig wat kosten bespaart. Denk dan aan de verwarming van je zwembadwater en je waterfactuur. Water verdampt namelijk snel en - zeker in ons klimaat - koelt het water ook sneller af zonder geschikte afdekking.

We plaatsen geen enkel zwembad zonder een rolluik, omdat het de zwembadervaring aanzienlijk verbetert, de kosten voor verwarming verlaagt én het zwembad veiliger maakt. Het is een investering die op lange termijn rendeert.


JDS Pools Zwembad00263

5. Warmtepompen

Warmtepompen zijn een waardevolle investering voor je zwembad. Het prijskaartje voor een warmtepomp varieert, maar ligt meestal tussen 3000 en 6000 euro. De prijs is afhankelijk van

  • het model;

  • de grootte van je zwembad;

  • de gewenste verwarmingscapaciteit.

Met een warmtepomp maak je optimaal gebruik van je zwembad, omdat je hiermee het zwemseizoen aanzienlijk kunt verlengen. In plaats van slechts enkele maanden van het jaar begin je met een warmtepomp al in de paasvakantie te zwemmen en breidt je je zwemseizoen uit tot eind oktober, als het weer een beetje meewerkt. Dit betekent dat je gedurende een groot deel van het jaar profiteert van aangename zwemtemperaturen, zelfs als de buitentemperaturen dalen.

Naast het verlengen van het zwemseizoen, bieden warmtepompen ook andere voordelen, zoals energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid, omdat ze warmte uit de omgeving halen om het zwembadwater te verwarmen. Ze bieden ook een consistente en nauwkeurige temperatuurregeling.

Heat performer Display on

6. Waterbehandelingssystemen

Ook hier is er sprake van grote prijsverschillen. Onze geavanceerde waterbehandelingssystemen, waaronder chloorbehandeling en zoutelektrolyse, bieden de mogelijkheid om water van uitzonderlijke kwaliteit te produceren.

Maar opnieuw: veel hangt af van jouw wensen. Een toestel van zo’n 2000 euro doet wat het moet doen. Maar met een toestel van 8000 euro is jouw zwembadwater volledig drinkbaar bij wijze van spreken.

Bij JDS Pools liggen de prijzen voor een monoblokzwembad tussen de 55.000 en de 70.000 euro. Wil je de exacte prijs van jouw droomzwembad? Bespreek jouw project met onze zwembadexperts voor een offerte op maat.

JDS Pools Zwembad00322
Akkoord