Welke kleur kies ik voor mijn zwembad?

Een zwembad kopen gaat gepaard met heel wat keuzes. Ook de kleur van je zwembad heeft een grote invloed op de uitstraling van je tuin. Hou je van een moderne look? Of ben je fan van natuurlijk ogende elementen? Elke kleur staat garant voor een andere beleving.

Een wegwijs door de verschillende kleuren zwembaden.

Een witte kuip voor meer schittering

De manier waarop je een kleur ziet, hangt sterk af van de zon. Fel zonlicht doet het water stralen, terwijl wat meer bewolking de kleur van je zwembad afzwakt.

Een witte kuip zorgt voor glashelder, azuurblauw water. Je ziet sneller vuildeeltjes zoals algenvorming, en dat is ook best een voordeel. Je kan namelijk snel ingrijpen wanneer het water troebel wordt.

Witte zwembaden zijn erg in trek bij liefhebbers van strakke lijnen. Denk maar aan witte crepi huizen: een perfecte match!

Een natuurlijke touch met antraciet

Er zijn heel wat mensen die houden van de look van een zwemvijver, maar niet van het onderhoud dat daarmee gepaard gaat. Antraciet of donkergrijs geeft je zwembad een natuurlijke, elegante uitstraling en creƫert diepte. Kortom, een topper voor vijverfans.

Ook voor amateurs van de industriƫle betonlook is antraciet een populaire keuze. Het voelt heel eigentijds aan, maar past ook prima bij oudere woningen. Charme verzekerd!

Kleur zwembad 2

Licht parelgrijs voor een zomers tuinparadijs

Door te kiezen voor lichtere grijstinten, zet je in op het ultieme vakantiegevoel. Denk: witte stranden, glashelder water en tropische vibes.

Lichtgrijze zwembaden zijn de afgelopen jaren steeds meer in trek. Ze geven een tijdloos gevoel, maar kunnen ook naadloos in een modernere setting worden geplaatst.

Hemels blauw: pure vintage

Blauwe tinten voor je zwembad maken al jaren onderdeel uit van het kleurenpalet van menig zwembadbouwer. Hoewel ze vandaag minder gevraagd worden, blijft blauw een uitstekende kleurkeuze voor je zwembad.

Net zoals wit zorgt het voor helder zwembadwater, maar de vuildeeltjes zijn minder snel zichtbaar.

Hoe beken je kleur?

De keuze van de juiste zwembadkleur is afhankelijk van

  • jouw persoonlijke smaak;

  • de bouwstijl van je woning;

  • de look & feel van je tuin.

Twijfel je tussen verschillende kleuren? Vraag aan je zwembadbouwer of je materiaalstalen mag lenen en bekijk wat het effect ervan is onder water. Zeker onder natuurlijk zonlicht verschilt dit enorm en zal het je helpen de knoop door te hakken.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Een vraag over onze verschillende zwembaden? Of kom je graag de mogelijkheden bekijken in onze showroom? Onze zwembadexperts helpen je graag in je zoektocht. Contacteer ons voor advies op maat.

Akkoord