Waarom kiezen voor een inbouwzwembad?

Van plan om een zwembad in je tuin te zetten? Dan ken je best de voordelen van inbouwzwembaden tegenover opbouwzwembaden.

Een inbouwzwembad vergroot de waarde van je huis

Mensen investeren vandaag volop in inbouwzwembaden. Een zwembad vergroot namelijk de prijs van je huis. Die meerwaarde bedraagt zo’n 120 à 150 procent van het aankoopbedrag van het zwembad. Ideaal dus om de verkoopwaarde van je woning op te krikken.

Een opbouwzwembad kan je niet naadloos integreren in je tuin. Gevolg? Het is niet zo elegant als een inbouwzwembad

Een inbouwzwembad in je tuin is overigens erg gegeerd. Sommige vastgoedmakelaars stellen dat potentiële kopers steeds vaker de voorkeur geven aan woningen met een zwembad. Sterker nog: als er geen zwembad is, willen de kopers de woning nog niet eens bezichtigen.

Een vleugje wellness in je tuin met een inbouwzwembad

Een glaasje prosecco of een fruitige mocktail terwijl je pootjebaadt in je eigen zwembad? Een inbouwzwembad oogt niet alleen mooi, het is ook de perfecte aanvulling op een ontspannende namiddag.

Of je nu houdt van baantjes trekken of liever ligt te zonnen op de plage: een zwembad doet wonderen voor je geluksgevoel.

Een inbouwzwembad is duurzaam op lange termijn

Hoewel een inbouwzwembad een hoger kostenplaatje heeft dan een opbouwzwembad, is een inbouwmodel duurzamer op lange termijn. Bij een opbouwzwembad heb je echter meer kosten op lange termijn. Het materiaal gaat sneller stuk, waardoor je voor de levenslange duur van een inbouw toch wel een aantal opbouwzwembaden verslijt.

Een inbouwzwembad is ook ecologisch. Met warmtepompen verwarm je heel voordelig je zwembad: een minimum aan kosten, een maximum aan rendement.

Extra duurzaam voordeel: je kan een inbouwrolluik in je inbouwzwembad plaatsten, waardoor je zwembad

  • makkelijker te onderhouden is;

  • veiliger is voor kinderen en viervoeters;

  • je zwembadwater schoner blijft.

JDS Pools Zwembad00191

De ultieme staycation met een inbouwzwembad

Op vakantie gaan is natuurlijk fijn, maar wat als je maar een paar stappen moet zetten voor het ultieme vakantiegevoel? Met een inbouwzwembad hoef je niet per se naar andere oorden te trekken.

Dat bespaart je niet alleen reiskosten, je hebt ook gegarandeerd een leuke staycation. Handig wanneer de reisadviezen nadelig zijn of de luchthavens te kampen krijgen met stakingen en/of personeelstekorten.

Een inbouwzwembad voor meer ontwerpvrijheid

Opbouwzwembaden komen in standaardformaten. Je kan natuurlijk wel kiezen uit verschillende materialen, maar de mogelijkheden zijn niet eindeloos.

JDS Pools werkt met twee merken monoblokzwembaden:

  • LPW Pools heeft meer dan tien verschillende modellen in full vinylester. Er zijn ook drie kleuropties waaruit je kan kiezen. Voor ieder wat wils!

  • Bij de Flexline-zwembaden heb je eveneens drie kleuruitvoeringen, maar de baden zelf zijn modulair. Jij kiest zelf de lengte, breedte en diepte van je zwembad.

Duik je eens graag in ons assortiment? Contacteer ons: we helpen je met plezier jouw droomzwembad te kiezen!

Akkoord