Wat is de meerwaarde van een zwembad in je tuin?

Een zwembad in je tuin is niet alleen mooi. Het biedt ook voordelen op vlak van gezondheid en welzijn. Maar deze investering gaat niet over één nacht ijs. Daarom vind je hier nog even de belangrijkste pluspunten.

Een zwembad in je tuin: een heuse investering in je woning

Dat de aankoopsom van je zwembad niet rechtstreeks in de waarde van je woning wordt geïnjecteerd is belangrijk om te weten. Maar het biedt wel een financiële meerwaarde aan je woning: gemiddeld is dat zo’n 20% van de totale waarde.

Wat we ook hebben gemerkt de laatste jaren is dat woningen met een zwembad erg in trek zijn en aan een recordtempo verkopen.

Kortom, als je van plan bent om je huis op de markt te brengen, is een zwembad een geweldig verkoopargument en kan het de verkoopprijs van je woning aanzienlijk verhogen.

JDS Pools Zwembad00181

Het ultieme vakantiegevoel het hele jaar door

Stel: je gaat op vakantie met het hele gezin tijdens het hoogseizoen. Voor een all-in in Turkije betaal je voor een week al snel 4.000 à 5.000 euro. Best pittig als je na een aantal jaren de optelsom maakt.

Een zwembad in je tuin is dan wel een grote investering op korte termijn, maar als je bedenkt dat je er van april tot oktober van kan genieten, is dat wel het overwegen waard.

Voor quality time hoef je dus niet langer het land uit. Gezellige barbecue-avondjes, verjaardagsfeestjes, zwemplezier met de kindjes of gewoon een ontspannen avond met familie of vrienden? Met een zwembad in je tuin trakteer je jezelf op heerlijke momenten van ontspanning en plezier, zonder dat je daarvoor op het vliegtuig moet stappen.

JDS Pools Zwembad00042

Meer lichaamsbeweging en een gezondere levensstijl

Jezelf ‘s avonds naar de fitness sleuren om toch maar een beetje te werken aan je conditie? Zwemmen is een uitstekende vorm van lichaamsbeweging die verschillende spiergroepen traint en je welzijn een boost geeft.

Bovendien vermindert het stress, verlaagt het je bloeddruk en verbetert het je bloedcirculatie.

JDS Pools Zwembad00030

Een zwembad als eyecatcher in je tuin

Of je nu houdt van moderne strakke lijnen of meer organische vormen, er is altijd een stijl van zwembad die past bij jouw smaak en de architectuur van je woning.

En geef toe: een zwembad straalt nu eenmaal luxe en rust uit. Ideaal als blikvanger en middelpunt van je tuin.

Klaar om de sprong te wagen en onze zwembaden te komen bekijken? Contacteer ons: we maken je graag wegwijs in de verschillende mogelijkheden.

Akkoord