Waarom investeren in een zwembadafdekking? 7 voordelen

Om maximaal van je zwembad te genieten is een zwembadafdekking in België sterk aanbevolen. Investeren in een zwembadafdekking biedt dan ook voordelen. We geven je de 7 belangrijkste.

1. Met een zwembadafdekking bespaar je op je energiefactuur

Hoewel het kwik in België de laatste jaren flink stijgt, zijn de temperaturen niet te vergelijken met die van Zuid-Europa. Daar kan je je zwembad dag en nacht open laten, zonder dat de temperatuur dan flink daalt.

Een zwembadafdekking vermijdt warmteverlies. De temperatuur van je zwembadwater blijft constant, waardoor je aanzienlijk bespaart op je energiekosten. Een win-win: zeker met de recente prijsstijgingen!

2. Met een zwembadafdekking verleng je je zwembadseizoen

Combineer je je zwembadafdekking met een warmtepomp? Dan trek je baantjes in je eigen tuin, van april tot eind oktober. Jawel: 7 maanden zwemgenot!

Er zijn twee soorten zwembadafdekkingen bij JDS Pools:

  • een zwembadrolluik met geschuimde lamellen die je bad hermetisch afsluiten;

  • een zwembadrolluik met solar lamellen die het zonlicht capteren.

Met de solar variant warmt de zon je zwembadwater extra op. Stel dat het gedurende 2 à 3 weken rond de 25 graden is, dan kan je al snel rekenen op 3 à 6 graden extra met een solar zwembadafdekking.

JDS Pools Zwembad00261

3. Minder onderhoud met een zwembadafdekking

Een zwembadafdekking helpt om je water proper te houden. Vuildeeltjes en bladeren blijven uit je kuip, waardoor je ook minder snel hoeft schoon te maken. Een minimum aan onderhoudswerk voor een maximum aan zwemplezier.

4. Een zwembadafdekking? Minder onderhoudsmiddelen

Ontsmettingsproducten, zoals chloor en algenbestrijders, worden afgebroken door zonlicht. En algen hebben juist zonlicht nodig om zich te voeden.

Door een zwembadafdekking schijnt er minder zon op je zwembadwater. Hierdoor kunnen algen minder snel groeien én heb je niet zo veel chemicaliën nodig om je water schoon te houden.

JDS Pools Zwembad00288

5. Een veilige zwemomgeving met een zwembadafdekking

Maak je je zorgen dat je zwembad een risico vormt voor je kinderen en huisdieren? Met een zwembadoverdekking kan je op beide oren slapen.

Een zwembadafdekking van JDS Pools heeft een draagkracht van 100 kilogram per vierkante meter. Je zwembad wordt na gebruik veilig afgesloten. Komt er toch een bal op de afdekking die je kinderen - in al hun enthousiasme en onoplettendheid - nog snel willen vangen? De lamellen van onze zwembadafdekkingen kunnen niet kantelen. Geen gevaar!

6. Met een goede zwembadafdekking bespaar je water

Wanneer het kwik stijgt in de zomer, verdampt het water van je zwembad ook in recordtempo. Sommige zwembadeigenaars denken zelfs dat ze met een lek in hun zwembad zitten.

Terwijl het waterniveau van je zwembad met één centimeter per dag kan dalen bij hoge temperaturen. Een zwembadafdekking helpt je om die waterverdamping in te perken, zodat je je zwembad niet al te vaak hoeft bij te vullen.

JDS Pools Zwembad00039

7. Een zwembadafdekking is bestand tegen alle weersomstandigheden

Een zwembadafdekking beschermt je zwembad tegen verschillende weersomstandigheden zoals harde wind, regen en hagel. Zo gaat je zwembad langer mee - en is je investering beter beschermd.

Let wel: Polycarbonaat is stukken steviger dan pakweg pvc. Pvc wordt na enkele jaren gebruik brozer, waardoor hagel misschien toch sporen zal achterlaten.

Kom je de opties graag zelf ontdekken? Of heb je een vraag? Contacteer ons: we helpen je graag verder.

Akkoord