Zwembadonderhoud: 6 budgetvriendelijke tips

Zwembadonderhoud lijkt soms prijzig, maar met de juiste kennis en slimme tips houd je jouw zwembad in topstaat zonder te diep in je portemonnee te duiken. Bekijk onze 6 budgetvriendelijke tips voor effectief zwembadonderhoud:

Maak je zwembadkuip regelmatig schoon

Een van de meest kosteneffectieve manieren om je zwembad helder te houden, is door het routinematig één keer per week te reinigen. Want hoe vuiler je zwembad, hoe meer chemicaliën je nodig hebt.

Verwijder bladeren, insecten en ander vuil met een schepnet. Een wekelijkse schoonmaakbeurt voorkomt ophoping en vermindert de belasting van je filtersysteem. Een manuele stofzuiger of een stofzuigerrobot halen op hun beurt de kleinere vuildeeltjes weg.

JDS Pools Zwembad00269

Spring slim om met chloor

Chloor is erg belangrijk voor de kwaliteit van je zwembadwater. Net zoals zoutelektrolyse is chloor onmisbaar om je water te ontsmetten. Maar je hoeft uiteraard niet te overdrijven.

Overmatig chloorgebruik is niet alleen duur, maar ook schadelijk voor je huid en ogen.

Een automatisch waterbehandelingssysteem monitort je zwembadwater 24/7. Je producten worden goed toegediend met een automatische pH- en chloordosering, of een hydrolysetoestel voor een minimaal gebruik van chemische stoffen. En het beste van al? Naast geld win je ook tijd!

JDS Pools Zwembad00119

Investeer in een goede zwembadafdekking

Een kwalitatieve zwembadafdekking voorkomt niet alleen vuil en bladeren, maar helpt ook om de verdamping van je zwembadwater te verminderen. Dit betekent dat je je zwembad minder vaak moet bijvullen. En dat je minder chemicaliën nodig hebt om het water in balans te houden.

JDS Pools Zwembad00229

Optimaliseer het filtersysteem

Zorg ervoor dat je filtersysteem efficiënt werkt. Reinig regelmatig de filtermand en spoel de filtercartridge uit voor een betere watercirculatie. Een goede watercirculatie betekent minder werk voor je filtersysteem en minder chemicaliën.

Een backwash is ook aangewezen om je filtersysteem in topstaat te houden.

JDS Pools Zwembad00070

Controleer je waterpeil

Houd het waterpeil van je zwembad in de gaten. Als het water te laag staat, kan de pomp drooglopen en beschadigd raken. Vul het zwembad tijdig bij om onnodige reparaties te voorkomen.

Schakel een expert in voor het winter- en zomerklaar maken van je zwembad

Er zijn een aantal dingen waarvoor je beter een expert kan inschakelen. Het winter- en zomerklaar maken van je zwembad is daar ongetwijfeld eentje van.

Met een professional ben je zeker dat alle installaties correct worden ingesteld en alle leidingen worden afgesloten. Zo vermijd je dat er zaken stuk gaan en hoef je niet te investeren in dure vervangingen.

Een vraag over het onderhoud van jouw zwembad? Wil je je zwembad winter- of zomerklaar laten maken door een professional? Contacteer onze zwembadexperts: we helpen je graag verder.

JDS Pools Zwembad00050
Akkoord