5 onmisbare zwembadaccessoires voor ultiem zwemplezier

Jouw zwemplezier naar een hoger niveau tillen? Met de juiste zwembadaccessoires haal je het meeste uit je zwembadinvestering. Ze verlengen je zwemseizoen, bieden optimaal zwemcomfort en verlichten vervelende taakjes. Wij lijsten er 5 voor je op. De moeite om even te bekijken.

Zwembadaccessoire #1: zwembadrolluik

Het meeste uit je zwembad halen? Verleng het zwemseizoen met een kwaliteitsvolle zwembadafdekking. Zeker in combinatie met een warmtepomp zwem je aanzienlijk langer. Vanaf de eerste lentezon in april tot en met eind oktober - afhankelijk van het weer - trakteer je jezelf met een zwembadafdekking gedurende 7 maanden op een deugddoende duik.

Bij JDS Pools bieden we:

  • een zwembadrolluik met geschuimde lamellen: Dit type zwembadafdekking met geschuimde lamellen sluit je zwembad hermetisch af. Hierdoor wordt warmteverlies geminimaliseerd en blijft je zwembad op een aangename temperatuur.

  • een zwembadrolluik met solar lamellen: De solar variant is speciaal ontworpen om zonlicht te capteren en je zwembadwater extra op te warmen. Wanneer de zon gedurende 2 à 3 weken rond de 25 graden schijnt, kan je al snel rekenen op een temperatuurstijging van 3 à 6 graden met een solar zwembadafdekking. Dit betekent dat je zwembadwater langer warm en comfortabel blijft.

JDS Pools Zwembad00229

Zwembadaccessoire #2: zwembadrobotstofzuiger

Insecten, blaadjes en andere vuildeeltjes: zelfs met een zwembadafdekking heb je soms last van deze ongewenste verontreinigingen in je zwembad.

Om dit probleem te bestrijden en je zwembad altijd schoon en uitnodigend te houden, is een zwembadrobotstofzuiger de perfecte aanvulling op je zwembadaccessoires. Met zijn efficiënte zuig- en reinigingscapaciteiten verwijdert de zwembadrobotstofzuiger in ongeveer 2 uurtjes moeiteloos alle vuildeeltjes van de bodem en de wanden van je zwembad. Zo blijf je moeiteloos genieten van kristalhelder water en zorgeloos zwemplezier.

Het is een slimme investering om je zwembad schoon te houden en de levensduur van je zwembadapparatuur te verlengen. En natuurlijk staat niemand echt te springen om zich in het zweet te werken met een manuele stofzuiger.

Jds helderwater

Zwembadaccessoire #3: fonteinen

Bij de planning van je monoblokzwembad is het belangrijk om niet alleen te denken aan het zwembad zelf. Denk ook aan aanvullende voorzieningen die je zwembadervaring nog specialer kunnen maken. Een van die waardevolle toevoegingen zijn fonteinen.

Het is belangrijk om hier al op voorhand knopen door te hakken. Je moet namelijk al rekening houden met bepaalde voorzieningen, zoals het aansluitpunt, de leidingen, enzovoort. Je voorziet ook beter een aparte pomp. Door een aparte pomp te gebruiken voor de fonteinen minimaliseer je namelijk het risico op storingen.

Investeren in een duurzaam waterornament? De zwembadexperts van JDS Pools adviseren je bij jouw zoektocht naar de perfecte oplossing.

Zwembadfontijn

Zwembadaccessoire #4: zwembadverlichting

Zwembadverlichting is een andere toevoeging waar je best van tevoren over beslist. Bij een monoblokzwembad wordt die namelijk ingebouwd in de kuip tijdens de productie.

Zeg nu zelf: een barbecuetje aan de rand van het zwembad is eens zo sfeervol met zwembadverlichting.

Bij JDS Pools kan je je zwembad voorzien van:

  • koel wit licht;

  • warm wit licht;

  • meerdere kleuropties met RGB-verlichting.

Eindeloos variatieplezier of klassiek wit? Aan jou de keuze.

JDS Pools Zwembad00063

Zwembadaccessoire #5: automatische waterbehandeling

Een automatisch waterbehandelingssysteem is een musthave. Het biedt extra gebruiksgemak en vermindert de zorgen aanzienlijk. Je hoeft je nooit zorgen te maken over de waterkwaliteit, want alles wordt minutieus en automatisch voor jou geregeld.

Er zijn diverse systemen beschikbaar voor automatische waterbehandeling:

  1. Een automatisch chloor- en zuurdoseersysteem, dat niet alleen het zwembadwater desinfecteert maar ook de zuurgraad (pH) ervan meet.

  2. Een zoutelektrolysetoestel dat het chloorgehalte in het water minimaliseert.

Watersens waterbehandeling
Akkoord