Een zwembad in je tuin? 5 besparingstips

Investeren in een zwembad? Om optimaal van je zwembad te genieten én de maandelijkse kosten te drukken, geven we graag 5 tips. Zo haal je het meeste uit je zwembad zonder je bankrekening te belasten.

Besparingstip #1: Kies het juiste zwembadtype

Wil je een kwalitatief bad met een lange levensduur? Droom je van een zwembad met uitstekende isolerende waarden? En is een goed garantiebeleid een absolute must?

Monoblokzwembaden zoals die van LPW Pools en Flexline staan bekend om hun onderhoudsvriendelijke en isolerende eigenschappen.

Zo bestaan de baden van de Belgische producent LPW Pools uit full vinylester, versterkt met glasvezel en een 15 millimeter dikke honingraatstructuur. Dat materiaal in combinatie met de afwerking staat bekend om zijn uitstekende isolatiewaarden. Wist je trouwens dat vinylester ook gebruikt wordt in de luchtvaartindustrie? Zo solide en betrouwbaar is het!

Met z’n gladde wanden en afgeronde hoeken is de vinylester kuip ook erg gemakkelijk schoon te houden. En de kers op de taart? LPW Pools biedt een levenslange garantie op de waterdichtheid van de kuip én tegen osmose. Osmose bij zwembaden verwijst naar het binnendringen van water in de structurele componenten van het zwembad, zoals de wanden of de bodem, door de poriën van het materiaal. Dit kan leiden tot de vorming van blazen, scheuren, en delaminatie in de bekleding of coating van het zwembad.

Flexline-zwembaden daarentegen zijn vervaardigd uit 10 millimeter dikke polypropyleenplaten van superieure kwaliteit. Met polypropyleen heb je ook nooit last van osmose. Deze flexibele baden worden aangelegd met een isolerende chape. Zo geniet je van een optimale energiebesparing én drukweerstand. De wanden zijn gemaakt van glad en resistent materiaal dat erg onderhoudsvriendelijk is. Flexline biedt een waterdichtheidsgarantie van 10 jaar.

JDS Pools Zwembad00227

Besparingstip #2: Ga voor een full inverter-warmtepomp

Je zwemseizoen met een aantal maanden verlengen? Dan is een full inverter-warmtepomp één van de meest energiezuinige pompen op de markt. Ze regelen de temperatuur van je zwembad dynamisch.

Wat wil dat zeggen? Dat je zwembadverwarming op basis van jouw wensen en de weersomstandigheden zo efficiënt mogelijk werkt. Wanneer het buiten koud is en extra verwarming nodig is, verhogen inverter-warmtepompen automatisch hun capaciteit - op korte tijd en met een minimale inspanning - om de gewenste watertemperatuur te handhaven. Bij mildere temperaturen verlagen ze hun vermogen om energie te besparen.

Door deze variabele snelheid dalen je energiekosten tot wel 60%.

JDS Pools Zwembad00318

Besparingstip #3: Neem een zwembadafdekking

Wist je dat je zwembadwater snel verdampt zonder een zwembadafdekking? Bovendien hou je met een afdekking de warmte beter vast. Met solar lamellen, zoals die van Covrex, warm je je water tot wel 4 graden extra op. En dat met gratis zonnewarmte!

JDS Pools Zwembad00291

Besparingstip #4: Verbruik minder met een automatische waterbehandeling

De juiste waterparameters verlengen bovendien de levensduur van je zwembadkuip, pompen en andere apparatuur.

Dat is waarom automatische waterbehandeling essentieel is. Je voorkomt dat je te veel of te weinig chemicaliën toevoegt. Geen nattevingerwerk, maar altijd correct doseren. Dat is zowel kostenbesparend als milieuvriendelijk.

JDS Pools Zwembad00247

Besparingstip #5: Reken op een expert voor het winter- en zomerklaar maken van je zwembad

Je zwembad winter- en zomerklaar makenis een belangrijk onderdeel van het onderhoudsproces. Hoewel het verleidelijk lijkt om deze taken zelf uit te voeren, zal een professionele zwembadspecialist je uiteindelijk geld besparen.

Door je zwembad goed voor te bereiden op de winter en de zomer, kan een professional de levensduur van de apparatuur van het zwembad verlengen. Hierdoor hoef je minder vaak te investeren in dure vervangingen.

Denk hierbij aan leidingen die niet correct werden afgesloten en buizen die stuk kunnen gaan tijdens de vrieskou.

Jouw zwembadproject met ons bespreken? Een vraag over jouw zwembad? Contacteer ons: onze zwembadexperts helpen je graag verder met advies op maat.

JDS Pools Zwembad00225
Akkoord