Hoe kan ik mijn zwembad laten afwerken?

Van plan om een zwembad te plaatsen in je tuin? Dan is het handig om weten dat er talloze mogelijkheden zijn om je zwembad af te werken. We geven je graag een klare kijk op de verschillende opties.

Zwembadafwerking #1: het type kuip

Het type kuip is natuurlijk een belangrijk startpunt. Bij JDS bieden we twee types monoblockzwembaden aan:

LPW Pools

Met meer dan 10 verschillende modellen heb je een ruime keuze binnen elke budgetklasse. Ze worden vervaardigd uit uiterst duurzaam full vinylester en versterkt met glasvezel en een 15 millimeter dikke honingraatstructuur. Die unieke samenstelling zorgt voor een optimale isolatie.

Een groot pluspunt aan zwembaden van LPW Pools is de levenslange garantie tegen osmose en op de waterdichtheid van de kuip.

Flexline

Met Flexline-zwembaden kan je dan weer het design van je zwembad zelf bepalen. De afmetingen, maar ook de skimmer of overloop zijn vrij te kiezen.

Deze zwembaden bestaan uit polypropyleenplaten van 10 millimeter en worden aangelegd met een isolerende chape. Net zoals LPW Pools bieden de Flexline-modellen uitstekende isolatiewaarden en is osmose onbestaande.

Graag een hoektrap of een plage waar je lekker kan zonnen? Zowel de zwembaden van LPW Pools als die van Flexline hebben voor elke stijl verschillende opties.

Zwembad afwerking

Zwembadafwerking #2: verschillende kleuren

Heb je een specifieke look voor ogen? Er zijn drie kleurafwerkingen waaruit je kan kiezen:

  • wit voor een strakke, tijdloze uitstraling;

  • lichtgrijs voor een neutrale, heldere toets;

antraciet voor een meer natuurlijke look en zwemvijverfans.

Zwembadafwerking #3: de spots

Spots zijn onmisbaar om een gezellige sfeer te scheppen bij schemering. Standaard is er voor zwembaden met een lengte onder de 10 meter twee led-inbouwspot voorzien. Dit is ook ruim voldoende voor deze afmeting.

Kies je voor een groter zwembad? Dan raden we meerdere spots aan.

Leuk weetje: Er bestaan zwembadspots met instelbare kleuren. Erg origineel voor themafeestjes!

Zwembadafwerking #4: randafwerking

Voor de randafwerking kan je kiezen tussen verschillende materialen. Natuursteentegels in graniet met antisliplaag zijn erg in trek, door hun duurzaam en onderhoudsvriendelijk karakter.

Moet je nog een terras aanleggen? Dan kunnen de zwembadinstallateurs van JDS ook daar mee over nadenken. Het is trouwens perfect mogelijk om je zwembad af te werken met dezelfde steen als die van je terras. Specifieke wensen? We helpen je graag!

Zwembad afwerking 2

Zwembadafwerking #5: tegenstroomsystemen

Voor sportieve zwemmers zijn er tegenstroomsystemen. Deze afwerking is ook best populair om in een kleine city pool baantjes te trekken. Het prijskaartje schommelt hiervoor tussen de 2.500 euro en de 6.000 euro.

Zwembadafwerking #6: zwembadafdekkingen

Onze zwembaden worden stuk voor stuk afgewerkt met een zwembadafdekking. Zeker in België is dit een absolute must-have: je zwembadwater blijft schoon, maar het verhoogt ook de levensduur van je zwembad. Bovendien helpt een afdekking je om temperatuurverlies tegen te gaan.

Voor mensen met (jonge) kinderen en huisdieren biedt het dan weer een extra veiligheid aan. Ze hebben namelijk een draagkracht van 250 kg/m². Dat maakt dat zelfs volwassenen er zonder gevaar op doorzakking kunnen op wandelen.

We bieden twee soorten lamellen aan:

  • geschuimde lamellen;

  • solar-lamellen waarmee je gratis energie opwekt van de zon.

Zwembadafwerking #7: warmtepomp

Met de huidige energiecrisis is het tot slot belangrijk om stil te staan bij ons verbruik. Je zwembad verwarmen is daarbij een van de zwaarste kosten.

Een full-inverterwarmtepomp staat altijd aan, maar werkt met een variabele snelheid. Dat wil zeggen dat hij meteen detecteert wanneer de temperatuur van je water daalt en onmiddellijk ingrijpt. Hiermee kan je tot wel 60% besparen op energie tegenover standaardwarmtepompen.

Jouw droomzwembad bespreken met onze experts? Contacteer ons voor persoonlijk advies of kom langs in onze showroom in Adegem!

Kunnen we je ergens mee helpen?

Een vraag over onze verschillende zwembaden? Of kom je graag de mogelijkheden bekijken in onze showroom? Onze zwembadexperts helpen je graag in je zoektocht. Contacteer ons voor advies op maat.

Akkoord